Nieuwe cursussen online bij Booij Bikkers Academy – Cursus Mandatory Disclosure

In tijden van corona zal de ene advocaat het heel druk hebben, maar heeft de ander tijd over. Speciaal voor die laatste groep hebben wij enkele live-webinars (video conference) ontwikkeld, waardoor de vrije tijd effectief kan worden benut.

De webinars worden online gegeven via “Microsoft Teams”. Alle participanten loggen in en kunnen de docent en elkaar via de video zien. We doen net alsof het een fysieke bijeenkomst betreft en proberen het interactief te houden.

Inschrijving via: academy@booijbikkers.nl

Cursus Mandatory Disclosure/DAC 6

Doelgroep: advocaten, notarissen, accountantskantoren, trustkantoren, investment bankers en andere financiële en juridische dienstverleners
Docent: Arnaud Booij
Duur: 3 uur en 15 minuten, 3 PE punten
Datum: vrijdag 17 april 2020 van 09:15 – 12:30 uur
Kosten: EUR 195,- excl. btw

Vanaf 1 juli 2020 moeten alle “intermediairs” aan de belastingdienst melden als er grensoverschrijdende constructies worden opgezet of transacties worden uitgevoerd die vallen onder een lijst van potentieel fiscaal agressieve structuren. Aan de wet/richtlijn zit een terugwerkende kracht: Ook alle constructies die zijn geïmplementeerd na 25 juni 2018 die onder de reikwijdte van de wet/richtlijn vallen moeten dan alsnog gemeld worden. Er staat een hoge boete op.

Deze verplichting is niet alleen van toepassing op belastingadviseurs, maar ook op de financiële en juridische dienstverleners die helpen om de constructie op te zetten of uit te voeren. Zij moeten hun organisatie zo inrichten dat ze in staat zijn om dergelijke constructies te herkennen en te weten of ze zelf een melding moeten doen.

Na afloop van deze cursus weten de deelnemers wat “Mandatory Disclosure“ inhoudt, wanneer zij hiermee te maken kunnen krijgen en wat de impact hiervan is op de interne organisatie.