Ons vijfjarig jubileum beschreven door Marit Muller, fiscaal journalist

Een vijfjarig jubileum om trots op te zijn!

Een zonovergoten najaarsdag in oktober op een prachtige en historische locatie, Landgoed Duin & Kruidberg in Sandpoort-Noord. Deze middag heeft alles in zich voor een perfecte lustrumborrel. En dat was het in alle opzichten.

Op 1 juli 2016 startten Arnaud Booij en Charlotte Bikkers hun eigen (fiscaal) advocatenkantoor ‘Booij Bikkers’. Na jarenlange gezamenlijke ervaring willen zij ‘dingen op hun eigen manier doen’: gepassioneerd, gedreven en met een groot hart voor de zaak. “Als mediation niet het beoogde resultaat voor beide partijen oplevert, dan onderhandelen we voor onze cliënten met de Belastingdienst, desnoods met het mes op tafel en procederen we waar nodig.”

Arnaud Booij en Charlotte Bikkers vullen elkaar naadloos aan. Hij, de allesvreter, zij de vastbijter. Hij van de strategie en de lange termijn, zij van de tactiek, het regelen en organiseren op korte termijn. Daar waar Booij moeilijk ‘nee’ kan zeggen vanwege zijn brede interesses, fluit Bikkers hem af en toe terug om de focus op het groter geheel te houden.

Dat Arnaud Booij en Charlotte Bikkers een ijzersterk duo zijn, bewijst hun vijfjarig jubileum. Samen met hun professionele team, verwelkomden zij op vrijdag 8 oktober oud-collega’s, zakelijke relaties, nieuwe en bestaande samenwerkingen en andere genodigden. In een ongedwongen sfeer, onder het genot van een hapje en een drankje en opgeluisterd door het professionele muzikale duo Merel van der Geest en Julia Buizer, werden oude herinneringen opgehaald en warme woorden gesproken.

En over warmte gesproken: beiden wilden geen cadeaus van de genodigden. Liever een bijdrage aan een project van Net4kids voor een betere toekomst voor talentvolle Ghanese jongeren die anders niet de kansen krijgen die zij verdienen.

Aan mij de grote eer om hen beiden tijdens die lustrummiddag op het podium te interviewen over het verleden, het heden en de toekomst van Booij Bikkers advocaten. En hoe de toekomst eruit ziet? “Blijven doen waar we goed in zijn, een verdere uitbreiding van onze dienstverlening op het vlak van mediation en een focus op de internationale fiscale conflictpraktijk en een ruimere bijstand van familiebedrijven.”

Vijf jaar is misschien een hele tijd, maar als je werk je grote passie is, is vijf jaar voorbij voordat je er erg in hebt. Dat bewijzen Arnaud Booij en Charlotte Bikkers. En daarmee is tien jaar dichterbij dan in tijd gemeten.

Marit Muller, fiscaal journalist